90 kapsułek
Xantho PLUS, wykorzystując bogactwo przyrody, dostarcza unikalny zestaw antyutleniaczy, niezbędnych do walki z wolnymi rodnikami. Wyjątkowa kompozycja składników roślinnych o silnych właściwościach antyoksydacyjnych stanowi nieodzowną ochronę komórek przed negatywnym wpływem współczesnego stylu życia.
Skład:
Składniki aktywne/1 kapsułka:
Ekstrakt XanthosteenTM – ekstrakt
z owocu mangostanu
(std. 10% alfa-mangostyna,
20% polifenole) 166,7 mg
Mieszanina składników
roślinnych 200 mg
w tym:
Ekstrakt z liści zielonej herbaty
(std. 45% galusanu
epigalokatechiny) 150,0 mg
Ekstrakt z owocu grejpfruta
(40:1) 25,0 mg
Ekstrakt z nasion winogron 10,0 mg
(std. 95% proantocyjanidyn)
Ekstrakt z granatu
(std. 20% kwasu elagowego) 5,0 mg
Sproszkowane owoce borówki
wysokiej 5,0 mg
Ekstrakt z owoców borówki
czernicy (4:1) 5,0 mg
Xantho PLUS - suplement diety
Opis:
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, w jakim stopniu jesteś codziennie narażony na szkodliwy wpływ substancji chemicznych, stresu, promieniowania emitowanego przez telefony komórkowe, komputery, telewizory… i dlaczego czynniki te są tak niebezpieczne dla Twojego zdrowia? Udowodniono, że są one odpowiedzialne m.in. za powstawanie wolnych rodników, uszkadzających ważne elementy komórek, co w efekcie prowadzi do zaburzeń w ich funkcjonowaniu. Xantho PLUS, wykorzystując bogactwo przyrody, dostarcza unikalny zestaw antyutleniaczy, niezbędnych do walki z wolnymi rodnikami. Wyjątkowa kompozycja składników roślinnych o silnych właściwościach antyoksydacyjnych stanowi nieodzowną ochronę komórek przed negatywnym wpływem współczesnego stylu życia.
Podstawowym składnikiem produktu jest unikalny owoc pochodzenia azjatyckiego – mangostan zawierający cenne ksantony, które dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym, chronią komórki przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Wskaźnik ORAC (tj. zdolności absorpcji wolnych rodników) dla soku z mangostanu w porównaniu z innymi owocami jest bardzo wysoki i wynosi ok. 17000. Ekstrakt z owoców mangostanu jest standaryzowany na zawartość a-mangostyny (jednego z najlepiej przebadanych ksantonów) i polifenoli. Mangostan pochodzi z Archipelagu Malajskiego, w Azji Wschodniej i zgodnie z legendą, został podarowany ludziom przez Buddę. Dzięki korzystnym właściwościowm miał stanowić pomoc w życiu. Ze względu na fakt, iż mangostan znany jest jako najbogatsze źródło cennych ksantonów specjalnie o mangostanie mówi się, że jest to Owoc Bogów.
Produkt zawiera również ekstrakt z liści zielonej herbaty, standaryzowany na zawartość galusanu epigalokatechiny o właściwościach antyoksydacyjnych 100 razy silniejszych, niż witamina C i 25 razy silniejszych, niż witamina E, a także ekstrakt z owoców grejpfruta, który jest bogaty w witaminy, flawonole, terpeny.
Kolejne składniki aktywne produktu to ekstrakt z nasion winogron – o wysokiej zawartości proantocyjanidyn, korzystnie wpływających zarówno na komórki, ze względu na działanie antyoksydacyjne, jak i na strukturę naczyń krwionośnych, ekstrakt z owoców granata – źródło kwasu elagowego, będącego doskonałym obrońcą komórek. Skład produktu został także wzbogacony o ekstrakt z owoców borówki czernicy i sproszkowane owoce borówki wysokiej – które silne właściwości antyoksydacyjne zawdzięczają wysokiej zawartości antocyjanów.
Xantho PLUS zawiera ekstrakty z owoców, w których została zachowana naturalna harmonia składników czynnych, co wpływa na wzajemny synergizm ich działania i zwiększa ich biodostępność dla organizmu. Składniki aktywne produktu – jako silne antyoksydanty – stanowią dodatkową obronę organizmu przed działaniem wolnych rodników. Chroniąc nasze komórki przed utlenianiem, mogą wspomagać opóźnienie procesu starzenia się organizmu i wpływać
korzystnie na układ krążenia.
Wskazania:
Postać:
Kapsułki
Dawkowanie i sposób użycia:
1 kapsułka dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Słowa kluczowe: Xantho PLUS